eur:
392.41
usd:
362.43
bux:
72065.45
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A virágokkal díszített Széchenyi tér. Balra a műemlék Szentháromság-szobor, középen a Belvárosi Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom (Gázi Kászim pasa egykori dzsámija a XVI. század közepéről), előtte Hunyadi János lovas szobra, Pátzay Pál szobrászművész 1956-ban készült alkotása látható. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Pécset is érinteni fogja az M9-es?

A Versenyképességi Tanács közzétette azt a javaslatcsomagot, ami a magyar gazdaság élénkítésére szolgál. Ennek része az M9-es autópálya is, amely a legújabb tervek szerint érintené Pécset is.

Közzétette a kormány a Versenyképességi Tanács által összeállított gazdaságélénkítő javaslatcsomagot. Ennek része az M9-es autópálya is, amely a tervek szerint érintené Pécset - írja a pecsma.hu.

A korábbi tervekben nem szerepelt a baranyai megyeszékhely bevonása az M9-es autópálya nyomvonalában, ám – ahogy a dokumentum is kitér rá – Pécs mint másfél százezer lakosú, széles felsőoktatási spektrummal rendelkező megyeszékhely bekötése az egész térség vonzerejét megnövelné, valamint hozzájárulna a régió fejlesztéséhez és a képzett munkaerő helyben tartásához.

Az M9-es nyomvonalával nyilvánvalóvá vált, hogy a cél a dél-dunántúli városok összekötése, amelyek rendelkeznek munkaerő-tartalékkal és gazdaságfejlesztési kapacitással.

A terv szerint az autópálya Kőszeg-Szombathely-Körmend-Zalaegerszeg-Nagykanizsa-Kaposvár-Pécs érintésével jutna el Szekszárdig.

Címlapról ajánljuk

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×