eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Olajban sült hasábburgonya a McDonald’s új éttermében Gyöngyösön az avatóünnepség napján, 2018. június 20-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Új tulajdonos a magyar McDonald's-nál

A csendes tulajdonosváltás után Londonból irányítják a magyar kft-t.

Az mfor.hu szerint tavaly szeptemberben csendes tulajdonosváltás történt az itthoni McDonald's-éttermeket üzemeltető McDonald's Magyarország Kft.-ben. Így ősztől az amszterdami bejegyzésű Golden Arches European Holdings B. V.-től a londoni székhelyű MCD Europe Limitedhez került a kft.

A portál ugyanakkor kiemeli: az MCD londoni címére bejegyzett más társaságok alapján arra lehet következtetni, hogy nagyon messze azért nem került a cég attól a körtől, amelyik eddig is meghatározta a cég működését: a szintén oda bejelentett Arches Holdings Limited elnevezése elég hasonló a korábbi, amszterdami székhelyű tulajdonoséval. A londoni cím a McDonalds egyik európai bázisát fedi, vagyis vélhetően annyi történt, hogy a nagyobb európai piacot lefedő céghez került át a magyarországi érdekeltség.

A lap emlékeztet: 2017-ben a magyar sajtóban téma volt, hogy a McDonald's kivonulni készül Magyarországról. Ezt akkor arra alapozták, hogy az akkori tulajdonos jelentős tőkecsökkentést hajtott végre a kft.-ben. 2017 májusában az addigi 6,528 milliárd forintról valóban 1,017 milliárdra csökkent a társaság jegyzett tőkéje, egy hónap múlva azonban újra 6,528 milliárd forintra emelte azt a tulajdonos. Sőt azóta még egy tőkeemelés történt – 2017 novemberében –, így immár csaknem 8,855 milliárd forint tőkével működik a cég.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×