eur:
394.63
usd:
365.8
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Bekerült az Európai Tőzsdeszövetség igazgatóságába a BÉT vezetője

Az Európai Tőzsdeszövetség (Federation of European Securities Exchanges, FESE) közgyűlésén igazgatósági tagnak nevezték ki Végh Richárdot, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnök-vezérigazgatóját.

A FESE az európai szabályozott tőkepiacok, tőzsdék közös érdekképviseleti szervezete, fő feladata ezek reprezentálása az európai uniós döntéshozási folyamatokban, elsősorban a Tőkepiaci Unió építésében. Jelenleg 30 ország 36 intézményét, érték-, áru- és energiatőzsdéit foglalja magába. Tagjai a frankfurti Deutsche Börse, az Euronext, az európai irodával is rendelkező Nasdaq, de a varsói, a bécsi, a prágai és a bukaresti tőzsdék is. A Budapesti Értéktőzsde 1999 óta vesz aktívan részt az Európai Tőzsdeszövetséggel közös együttműködésben - idézte fel a BÉT közleménye.

Végh Richárd az Európai Tőzsdeszövetség, a FESE igazgatósági tanácsának tagjaként vállal aktív szerepet az európai tőzsdékkel történő együttműködésben. A szervezet idén októberben nevezte ki Petr Koblic-ot, a Bécsi Értéktőzsde igazgatótanácsának tagját és a Prágai Értéktőzsde vezérigazgatóját a szervezet elnökének.

"Törekedni fogok a szövetségben résztvevő tőzsdék és a BÉT közötti kapcsolat megerősítésére, a régiós tőzsdék érdekeinek képviseletére, illetve a kkv-k európai szintű támogatására a tőkepiacokon keresztül" - jelentette ki Végh Richárd a BÉT közleménye szerint.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×