eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
A Budapesti Értéktőzsde épületrésze a főváros V. kerületében, a Szabadság téri Bank Centerben. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Nyitókép: MTVA / Jászai Csaba

Október óta hatalmas a vásárlókedv a hazai tőzsdén

Az utóbbi hetekben megtáltosodtak a magyar papírok - mondta az InfoRádió Üzleti reggeli című műsorának nyilatkozó tőzsdei szakértő, Korányi G. Tamás.

Október óta jó tendenciát mutat a Budapesti Értéktőzsde.

"Az idei évet 39 300-zal kezdte a BUX, februárban volt egy rövid, 40 ezer fölötti csúcs, utána pedig rossz idők jöttek, kora ősszel 36 ezer alatt is volt az index" - idézte fel Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő az InfoRádiónak. Ehhez képest az utóbbi hetekben megtáltosodtak a papírok, még ha mindegyik más-más ok miatt is.

A szakértő szerinte nincs is olyan papír, ami nagyon szenvedne, még a Waberer'st is segíti a dízelárcsökkenés.

"Úgy tűnik, a 40 ezres határt napokon belül át tudjuk lépni, ha nem történik semmi az év utolsó heteiben."

Korányi G. Tamás megítélése szerint

megváltozott a fejlődő piacok kockázatértékelése, és "a harmadik negyedéves magyar GDP-adat is meggyőző volt".

A jelentős vásárlókdevben - mint rámutatott - körvonalazódik, hogy mely hazai papírokat veszik magyarok, melyeket külföldiek, illetve a magyar befektetők milyen külföldi papírokba invesztálnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×