eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Megkezdődött a nyugdíjprémium kézbesítése

A bankszámlákra hétfőn már megérkezett, a Magyar Posta pedig csütörtökön kezdte meg a nyugdíjprémium kifizetését. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese az InfoRádiónak elmondta, hogy az állam idén mintegy 40 milliárd forintot fordít erre a célra.

„Magyarországon szerencsére a gazdaság most már évről évre bővül, és a kormány számára fontos, hogy ebből a bővülésből a nyugdíjasok is részesüljenek” – fogalmazott Rétvári Bence. A miniszterhelyettes hozzátette: a nyugdíjprémiummal tudják kifejezni a tiszteletüket, „hiszen évtizedek munkájával építették fel azt az országot, amelyben most élünk”.

Míg a tavalyi nyugdíjprémium 12 ezer forint volt, addig az idei maximális összeg 18 ezer – emelte ki. A kedvezményezettek között van minden öregségi nyugdíjra és nyugdíjszerű ellátásra jogosult állampolgár. Összességében több mint 40 milliárd forinttal fordít többet a kormány a nyugdíjasokra, mint általában.

A Magyar Posta november 15-30-ig kézbesíti az ekkor esedékes nyugdíjakat, a prémium ezzel együtt érkezik – tájékoztatott Panulin Ildikó, a szervezet szóvivője. „A postás megérkezik, egy utalványt aláirat a nyugdíjassal, az utalványon nem egy sor fog szerepelni, hanem két sor, az egyik sorban a nyugdíja, a másik sorban a nyugdíjprémiumnak az összege, és a teljes összeget megkapja a postástól” – magyarázta az eljárás menetét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×