eur:
394.6
usd:
365.81
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Az ügyfélpanaszok kezelése miatt is büntetett az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 125 millió forint bírságot szabott ki az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-re, egyebek között a belső kontrollrendszer és az ügyfél-tájékoztatás hiányosságai miatt.

A jegybank szerdai közlése szerint nem volt megfelelő például a biztosító belső kontrollrendszere, a kiszervezési tevékenysége, a közvetítői nyilvántartása, a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás (kgfb) állománykezelése és az IT-biztonság.

A hiányosságok ugyanakkor alapvetően nem érintik a biztosító megbízható működését - közölte az MNB.

A jegybank egyebek mellett megállapította, hogy a biztosító több esetben is elmulasztotta az ügyfélpanaszok megfelelő módon történő kezelését. A kgfb-re vonatkozó kárrendezési ügyekben például az Allianz nem adott mindig megindokolt kártérítési ajánlatot.

A vizsgálat a 2014 decembere és 2018 májusa közötti időszakra vonatkozott.

A jogsértések miatt az MNB 75 millió forint felügyeleti és 50 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Allianz biztosítóra, valamint kötelezte, illetve figyelmeztette a jogszabályoknak megfelelő működésre.

A jegybank a bírságot a biztosító piaci súlyából fakadó piaci- és ügyfélkockázatok, a jogsértések súlyossága, illetve számossága alapján állapította meg. A biztosítónak 2019. január 31-ig kell írásban tájékoztatni az MNB-t a jogsértések megszüntetése érdekében tett intézkedéseiről.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség
Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×