eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az épülő zalaegerszegi járműipari tesztpálya 2018. június 7-én. A mostanra 25-30 százalékban elkészült, 250 hektáros területen lévő pályán várhatóan ősztől már lehet járműveket tesztelni. Európában Németországban és Spanyolországban van csak ehhez hasonló, de azok az önvezető járművek vizsgálatára még nincsenek felkészítve, a zalaegerszegi alkalmas lesz erre is.
Nyitókép: MTI/Varga György

Januárban elárasztják a kamionok Zalaegerszeget

2019 elején már kigördülhetnek az első járművek a zalaegerszegi tesztpályára.

Az év végén adják át a zalaegerszegi járműipari tesztpálya első három modulját, ezt követően pedig indulhatnak a tesztek – tudta meg a Világgazdaság az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. Az év végén átadandó modulok között lesz a fogadóépület, amelyben rendezvények tarthatók, a műszaki épület, amely a tesztpályahasználók bázisa lesz, továbbá a dinamikai felület és a kezelhetőségi pálya a vezethetőségi próbákhoz. Átadják a Smart City zóna első részét is, amelyen parkolót és logisztikai udvart alakítottak ki a vezetéstámogató asszisztensek teszteléséhez, valamint egy olyan felületet is, amely a fékek ellenőrzésére alkalmas.

A projekt első üteme összesen 21 milliárd forintba kerül, ebből fizetik a kivitelezés mellett a műszaki beszerzéseket, a teljes projekt előkészítését és tervezését, valamint a terület-előkészítés összes költségét is.

A pálya építésén több százan dolgoznak, részben helyiek, részben az ország más részeiből érkezők. Egyes speciális feladatokat külföldi szakemberek végeztek, bár lehetőség szerint magyar szakembereket bíztak meg. A tervek szerint az éles működés 2019 tavaszán indulhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×