eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Kriston Zoltán postás átadja az önkormányzat ajándékcsomagját Grezsu Mihálynénak a Nyíregyházához tartozó Szélsőbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Még hetekig tartanak az elbocsátások a postánál

Augusztus végén jelentették be a nagyjából 100 embert érintő létszámleépítést, amit szeptemberben és októberben hajt végre a Magyar Posta.

A Magyar Posta Zrt. szerint az elbocsátások törvényes keretek között zajlanak. Egy céltartalékot is létrehoztak, amiből a végkielégítések költségeit fedezik - írja a Napi.hu. A portál a szakszervezetek véleményét is meg akarta tudni, de azt írja, hogy az érdekképviseletek nem akartak nyilatkozni a leépítésekről.

A társaság szerint minden törvényes keretek között történik, a vállalat azt közölte a portállal, hogy a Magyar Posta az Üzemi Tanáccsal előre egyeztetve döntött arról, hogy szeptemberben és októberben hajtja végre a nagyjából 100 fős létszámleépítést, azaz a folyamat jelenleg is zajlik.

A leépítés az irányítási és adminisztratív területeken történik, vagyis azokat a szervezeti egységet nem érinti ez a döntés, ahol létszámhiány van.

A társaságnál összesen több mint 29 ezren dolgoznak, és körülbelül 300 embert keresnek különböző pozíciókra. A kézbesítők átlagos bruttó bére 193 ezer forint, de a postai átlagkereset ennél jóval magasabb, meghaladja a 250 ezret is.

A portál szerint a kistelepüléseken gyakorlatilag elhanyagolható a tényleges postai munka, egy korábbi felmérés szerint napi átlag 5 óra kihasználatlan kapacitást mértek. Beszédes adat, hogy 121 postán naponta kevesebb mint öt levelet adtak föl, 412 postán pedig heti egy csomagot kellett kezelni. Több kistelepülésen inkább be is zárták a fiókokat, mert felújításukra is milliárdokat kellett volna költeni.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×