eur:
394.92
usd:
367.82
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay.com

Miért nem látni minden bejegyzést a közösségi médiában?

Nem mindig tudnak pártatlanok maradni a Twitter algoritmusai – mondta a cég vezérigazgatója. Jack Dorsey egy meghallgatáson beszélt erről, miután több amerikai politikus felületének látogatottsága visszaesett. Az algoritmusok működéséről és az ügy hátteréről az Attrecto szoftverfejlesztője beszélt az InfoRádió Okosvilág című műsorában.

Az algoritmusok egyfajta automatizmust helyeznek a középpontba a különböző közösségi médiafelületeknél, ezáltal személyre szóló élményt biztosítanak az egyes felhasználóknak.

A tartalmat így kiválogató algoritmusok az alapján működnek, hogy milyen aktivitást mutatunk az adott típusú hírek felé – mondta Engelhardt Márk. Ha a felhasználó kedveli vagy megosztja azoknak a személyeknek a bejegyzéseit, akiket követ, akkor sűrűbben találkozik tartalmaival – tette hozzá.

A mechanizmus azt is figyeli, hogy az adott szervet vagy személyt hányan követik, törlik vagy némítják le. A rosszul teljesítők aktív követői sem találkoznak a megosztásaikkal. A Twitter algoritmusa ugyanis úgy ítéli meg, hogy az illető kevésbé érdekes a felhasználók számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 17:19
×
×
×
×