eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Olcsóbbá válhat jövőre a bankolás a lakosság számára

Olcsóbbá válhat a bankolás jövőre - értesült az InfoRádió.

Az OTP vezérigazgató-helyettese, Bencsik László az InfoRádió kérdésére elmondta: a tranzakciós illeték részleges kivezetése vélhetően a banki költségek csökkenéséhez vezet a lakossági ügyfeleknél. A jövő évi adótörvények szerint 2019-től 20 ezer forintos összeghatárig eltörlik a lakossági átutalások esetében a tranzakciós illetéket.

A tranzakciós illeték okozta költség csökken, így kedvezőbb lesz a helyzet a bankok számára, ezzel az ügyfelek is jobban járnak – mondta Bencsik László. A vezérigazgató-helyettes kiemelte: mivel az intézményeknek a kézpénzfelvételt – egy bizonyos összeghatárig – ingyenesen kell biztosítaniuk, az elektronikus tranzakciókat pedig terheli az illeték, így utóbbi szolgáltatás versenyhátrányba került az utóbbi időben.

„Ez oda fog vezetni, hogy az elektronikus tranzakciók versenyképesebbek lesznek”

– vélekedett a szakértő, aki hozzátette: ennek társadalmi és nemzetgazdasági haszna is van, hiszen minél kevesebb készpénzt használunk, annál hatékonyabb az ország gazdasága. „A készpénz nem egy hatékony fizetési mód” – fogalmazott. Mint mondta, a fejlettebb gazdaságokban lényegesen kisebb a készpénzhasználat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×