eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Szabálytalanságokat találtak a budapesti szórakoztatóhelyeken

Zárjegy nélküli, „pancsolt” vagy az előírtnál lényegesen kisebb alkoholtartalmú szeszes italt is találtak az ellenőrök azokon a fővárosi szórakozóhelyeken, amelyeket július első hetében vizsgáltak – mondta az InfoRádiónak a NAV adószakmai szóvivője.

„Az ellenőrzések a főváros nagy forgalmú szórakoztatónegyedeiben, vendéglátóhelyein és vásárcsarnokaiban voltak, egyébként nem maradtak ki az ajándékboltosok és a személyszállítók sem” – árulta el Kiss Péter András. A NAV ellenőrei és pénzügyőrei mellett a rendőrség dolgozói és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felügyelői is részt vettek az akcióban – tette hozzá.

A több száz NAV-ellenőr összesen több mint 3 ezer ellenőrzést végzett egy hét alatt, minden negyedik vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot – emelte ki a szóvivő.

Főként a nyugta- és számlaadás, az online pénztárgépek üzemeltetését, a munkavállalók bejelentését és a jövedéki termékek forgalmazását vizsgálták.

Az ellenőrzéseket az V., VI., VII., VIII, XIX. kerületben végezték, a VI. és VII. kerületi vendéglátóhelyek háromnegyedében volt súlyos jövedéki szabálytalanság:

találtak zárjegy nélküli szeszesitalt és a feltüntetettnél jóval kisebb alkoholtartalmú termékek is.

120 liter alkoholos italt foglaltak le a pénzügyőrök, a mulasztó vállalkozások összesen 120 millió forint bírságra számíthatnak. Azok az üzletek, ahol az ellenőrzés idején megnőtt a bevétel, majd utána újra visszaesett, újabb hatósági ellenőrzésre számíthatnak – hangsúlyozta Kiss Péter András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

A 21. században a fokozódó globális versenyfutás miatt a hegemón szerepre törő hatalmak figyelmébe kerülnek olyan térségek is, amelyeket korábban szinte teljesen elfelejtett a világ. Ezek közé tartozik az Afganisztánhoz tartozó rendkívül szegény Wakhan-folyosó is, ahol szinte középkori állapotok uralkodnak. A völgy egyszerre több okból is a döntéshozók figyelmének középpontjába került, ráadásul egyszerre több ország is növelte az aktivitását. A növekvő érdeklődés vélhetően a jövőben sem fog alább hagyni, mivel túl sok potenciál rejtőzik az elszigetelt területben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×