eur:
393.13
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Érdeklődők a Fővárosi Autópiacon, a XIX. kerületi Nagykőrösi úton 2013. szeptember 7-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Nem mindegy, hol vesz használt autót

Nem tette hízelgőbbé a használt autókkal kereskedő cégekről elterjedt képet egy szakportál felmérése.

A Magyarországon működő mintegy háromezer kereskedésből jó ha 800-1000 tudna megfelelni a megbízhatósági kritériumoknak - állítja a Napi.hu egy minősített használt autókat gyűjtő portál felmérésére hivatkozva.

A Jóautók.hu három szempont alapján értékelt több száz kereskedést:

A vásárlói visszajelzések mellett figyelték az autóállományt, vagyis azt, hogy gyakran találnak-e irreális kilométeróra-állásokat, túlsúlyban vannak az adott kereskedésben a rossz műszaki állapotú, hiányos, működésképtelen vagy sérült autók. A harmadik szempont a telephelyet működtető cég háttere, az például, hogy van-e adótartozása, csődeljárás vagy felszámolás alatt áll-e a kereskedő.

Azt a becslést, hogy a Magyarországon működő mintegy háromezer kereskedésből jó ha 800-1000 tudna megfelelni a megbízhatósági kritériumoknak arra alapozzák, hogy

a fenti szempontok alapján eddig 800 nagyobb, ismertebb kereskedést világítottak át, és még közülük is csak 48 százalék ment át a rostán.

A kisebbeknél még rosszabb lehet az arány.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×