eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Nyitókép: Piaxabay

Vihar után megugranak a biztosítások

Megnő a szerződéskötések száma egy-egy nagyobb nyári vihar után. Ilyenkor több száz új biztosítást kötnek a társaságok.

A klímaváltozás hatása erősen érződik a károkban: az időjárás változékonyabb, sokkal több a rendkívüli időjárási jelenség, vihar, extrém csapadékmennyiség, ami növeli a kockázatot - mondta az InfoRádiónak a MABISZ elnöke.

Nagykanizsa, 2018. március 14.
Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2018. március 14-én.
MTI Fotó: Varga György
Vihar után nő meg a biztosítási kedv, pedig okosabb lenne előre gondoskodni
MTI Fotó: Varga György

Pandurics Anett szerint a nyár folyamán még lehetnek meglepetések az időjárásban, így nem árt, ha az ügyfelek gondoskodnak az ingatlanjuk biztosításáról. Az elnök azt is elmondta, hogy a szélsőséges időjárással párhuzamosan nőhet a káresetek száma is, illetve az új típusú káresemények megjelenése is.

"Idén egyelőre nagy árvizek nem sújtották Magyarországot, óriási földrengés sem volt. A káresetek számát a rendkívüli események befolyásolják,

a viharkárok számossága azonban mindenképp növekedést mutat"

- mondta Pandurics Anett.

Káresetek fajtái

Magyarországon a víz az úr, a víz okozta károk a legjelentősebbek, de ide tartozik a villámcsapás is, hiszen az is viharhoz kapcsolódik -momdta a MABISZ elnöke. Hozzátette, úgy tűnik, hogy az árvizes szezont idén megúsztuk, a téli árhullám sem okozott nagy káreseményeket, és bár Magyarország földrengésveszélyes területen fekszik, az utóbbi időben nem volt példa ebből származó komoly kárra sem.

Szerződések száma

Érdekes, hogy komolyabb vihar után pár nappal ugrik meg az új szerződések száma, nem pedig előtte.

"Ha a saját bőrükön, vagy a környezetükben tapasztalják azt emberek, hogy a viharok milyen károkat tudnak okozni, akkor nő meg a kötési kedv, pedig hát okosabb lenne előbb gondolni erre"

- hangsúlyozta Pandurics Anett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×