eur:
394.52
usd:
365.77
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Növekvő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 35 952,68 ponton fejezte be a kereskedést, az előző heti záróértékénél 194,62 ponttal, 0,54 százalékkal magasabban.

A részvénypiac heti forgalma 80,61 milliárd forint volt az előző héten elért 51,60 milliárd forint után, a vezető részvények ára a Richter kivételével emelkedett.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzésében kiemelte: a héten az olasz kormányalakítási válság mozgatta az európai részvénypiacokat. Csütörtökön sikerült megállapodni az új kormány összetételéről, ennek megfelelően a hazai részvénypiac is a hét közepéig inkább lefelé tartott, de csütörtökön már pozitív fordulat bontakozott ki a vezető részvények árfolyamában.

Az elemzés felidézi, hogy hétfőn piaczárás után közzétette első negyedéves jelentését a Duna House csoport, a kedvező számok megnyugtatták a befektetőket, a hét további részében szép nyereséget mutattak a Duna House részvényei.

A Magyar Telekom folytatta sajátrészvény-vásárlásait a munkavállalói ösztönzési rendszer működtetése miatt, hétfőn 191 500, kedden 192 000, szerdán 193 000, csütörtökön 193 800 részvényt vett a vállalat a Budapesti Értéktőzsdén.

Eladja egyes eszközeit a Richter amerikai partnere, az Allergan. A vállalat vezérigazgatója megerősítette azt a korábbi értesülést, hogy a nőgyógyászati és a fertőzéses betegségekre szakosodott üzletágaikat értékesíthetik. Az Equilor szakértői szerint addig már nem jöhet létre tranzakció, amíg az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) nem dönt az Esmya nőgyógyászati készítmény törzskönyveztetési kérelméről, amely augusztusban várható. A gyógyszergyártó vállalat részvényéről pénteken lekerült a 68 forintos osztalékszelvény.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnöke-vezérigazgatója egy lapinterjúban elmondta, hogy ebben az évben két-három szabályozott ingatlanbefektetési társaság mellett még egy-két vállalat jelenhet meg a BÉT fő piacán, és a középvállalatok részére fenntartott Xtend piacon is hamarosan megjelenhetnek a szereplők - írja elemzésében az Equilor Befektetési Zrt.

A Mol 0,76 százalékos erősödéssel fejezte be a hetet, pénteken 2644 forinton zárt, heti összforgalma csaknem elérte a 13,55 milliárd forintot.

A Magyar Telekom részvényei 0,72 százalékkal erősödtek a héten, a papír 420 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta az 1,61 milliárd forintot.

Az OTP árfolyama 0,70 százalékkal emelkedett egy hét alatt, a papír 10 070 forinton zárt pénteken, forgalma 52,44 milliárd forint volt.

A Richter 1,50 százalékkal gyengült, a hét utolsó kereskedési napján 5245 forinton zárt, heti forgalma megközelítette a 7,5 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4122,88 ponton zárt pénteken, 21,63 ponttal, 0,53 százalékkal erősödött előző héthez képest.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×