eur:
394.57
usd:
365.81
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke a székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson 2012. október 31-én.
Nyitókép: Földi Imre

Mészáros Lőrincék lettek a Konzum PE Magántőkealap kizárólagos befektetői

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap kizárólagos befektetői Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix, miután tulajdonukba kerültek a zártkörű alap befektetési jegyei - közölte a Konzum Nyrt. pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Konzum honlapján közölte, hogy erről maguk az érintettek tájékoztatták a Konzum Zrt.-t, felhatalmazva a társaság igazgatóságát, hogy nyilvánosságra hozza a befektetők személyét.

Kifejtették: a befektetők annak érdekében döntöttek úgy, hogy feloldják az alapkezelő igazgatóságát az értékpapírtitok alól, hogy a Konzum PE Magántőkealap befektetőinek megismerésével tovább erősítsék tőzsdei érdekeltségeik transzparens működését a társaságok részvényesei, illetve az intézményi befektetők számára.

A Konzum PE Magántőkealap jelentős tulajdoni hányaddal rendelkezik három tőzsdei társaságban: a Konzum Nyrt.-ben, az Opus Globalban és az Appeninn Holdingban. Az alap befektetési tevékenységének irányítását Mészáros Lőrinc (53 százalék) és a Konzum Nyrt. (47 százalék) tulajdonában lévő Konzum Zrt. igazgatósága végzi - közölte a Konzum Nyrt.

A tájékoztatásuk szerint a Konzum PE Magántőkealap jelenlegi tulajdonhányada a Konzum-Opus csoportnál, illetve a CIG Pannóniánál folyamatban lévő tőkeemelések nélkül a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt-ben 33,75 százalék, az Opus Global Nyrt.-ben 20,27 százalék, az Appeninn Holding Nyrt.-ben 23,86 százalék. Ezen túl Mészáros Lőrinc tulajdonában van a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 19,57 százaléka, illetve az Opus Global Nyrt. 23,67 százaléka is.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×