eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Fontos változás jön az M3-ason

Fontos változás jön az M3-ason

A több mint háromszáz kilométeres autópálya is elér majd a határig.

Meghirdette az M3-as autópálya utolsó szakaszára vonatkozó közbeszerzés eredményét az uniós közbeszerzési értesítőben a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt - írja a Magyar Idők. A Vásárosnamény és a magyar–ukrán határon fekvő Beregdaróc közötti szakaszt az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. és a Constreal Mérnöki Iroda Kft. alkotta konzorcium tervezheti meg.

A tervező feladata a 25 kilométeres szakaszon többek közt a nyomvonal kijelölése, valamint a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése. A terveket négysávos útra kell elkészíteni, de úgy, hogy az először megépítendő kétszer egy sávos utat később lehessen kibővíteni. A szakasz kiépítésével az M3-as autópálya eléri teljes tervezett hosszát, a 307 kilométert, az új szakasz az újonnan létesülő határátkelőhellyel csatlakozik majd Ukrajnához.

Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Összecsapások alakultak ki Franciaország csendes-óceáni szigetén, ahol a szeparatista mozgalom tagjai régóta Új-Kaledónia elszakadását követelik. A közelmúltban három alkalommal is népszavazást tartottak a tengerentúli területen, ám akkor az önállóságot követelő hangok elbuktak. A mostani események azt mutatják, hogy az elszakadás vágya még mindig ott van a helyiekben és akár elhozhatja egy új ország létrejöttét a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×