eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Nem ad ki teljes árbevétel-előrejelzést a Richter

Az eddigi évektől eltérően nem ad ki előrejelzést a teljes árbevételre 2018-ra a Richter Gedeon Nyrt., mivel az Európai Gyógyszerügynökség kockázatelemző bizottsága pénteken ideiglenes intézkedést rendelt el a nyugat-európai árbevételben meghatározó tételt jelentő méhmióma elleni készítmény, az Esmya vizsgálatának részeként - mondta Orbán Gábor vezérigazgató.

Az árbevétel a magyar piacon 2 százalékkal emelkedhet az idén, a lengyel-román és EU 10 országokban stagnálást, az orosz piacon rubelben 4 százalékos forgalomnövekedést vár a társaság. Ukrajnában 10 százalékos csökkenést terveznek dollárban számolva, az egyéb FÁK-országokban viszont euróban 4 százalékos növekedést. Az amerikai piacon dollárban 15 százalékos csökkenésre, Kínában és Latin-Amerikában 5 százalékos bővülésre számítanak euróban. Az Esmya-hatást nem számítva és a rubel árfolyamának változatlansága esetén 2018-ban inkább stagnáló árbevétellel számolnak - mondta a vezérigazgató.

Bogsch Erik, a Richter igazgatóságának elnöke elmondta: az Esmyával kapcsolatos hatósági vizsgálat május végéig tart, a helyzet reményeik szerint addig tisztázódik. Rámutatott: az ideiglenes intézkedés - új kezelés a gyógyszerrel nem kezdhető, de a folyamatban lévők befejezhetők - azt jelenti, nem volt kimutatható összefüggés, hogy májkárosodást okozna a gyógyszer.

Az eredmények 

A Richter Gedeon Nyrt. 2017-ben 52,86 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 21,1 százalékkal kisebb az előző évinél - közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaság éves árbevétele 444,356 milliárd forint volt, ami 14,0 százalékkal több az előző évinél, euróban számolva 14,8 százalékkal emelkedett a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint. Tavaly a negyedik negyedévben 7,302 milliárd forint nyereséget ért el a Richter, a bázisidőszaki 22,799 milliárd forint után, ami 68,0 százalékkal kisebb. Az árbevétele 4,3 százalékkal 110,203 milliárd forintra nőtt 2017 utolsó negyedévében az előző év azonos időszakához képest.

Tavaly a negyedik negyedévben a pénzügyi tevékenység eredménye meghaladta az egy milliárd forintos veszteséget, míg egy évvel korábban mintegy 9 milliárd forintos nyereséget mutatott. A társasági és halasztott adó pedig mintegy 5,6 milliárd forinttal csökkentette az eredményt, ezzel szemben 2016 negyedik negyedévében több mint 5 milliárd forint többlet keletkezett ezen a soron. A Portfolio.hu által készített elemzői konszenzus szerint az elemzők 108,8 milliárd forint árbevételre, és 9,2 milliárd forint adózott nyereségre számítottak a negyedik negyedévben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×