eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Minden évben prémiumot kaphatnak a nyugdíjasok

Minden évben prémiumot kaphatnak a nyugdíjasok

Nem csak 2017-ben örvendhettek prémiumnak a nyugdíjasok, hanem a következő négy év mindegyikében megkapják majd a rendes nyugdíjon felüli részt.

A hatályos szabályok szerint akkor jár prémium, ha a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot adott évben. Az előző évben teljesült a növekedésre vonatkozó feltétel, a kormány szerint 4,1 százalék volt a GDP. Ezért ki is fizették a prémiumot év végén az arra jogosult időseknek.

Erre idén is sor kerülhet - írja az mfor.hu. A Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint 2018-ban a gazdaság 4,3 százalékkal bővülhet. Majd a rákövetkező években is 3,5 százalék felett lehet a növekedés.

A kormány szerint így alakul a GDP:

  • 2019: 3,8 százalék
  • 2020: 3,7 százalék
  • 2021: 3,6 százalék

A GDP egyebek mellett azért lesz visszafogottabb, mert enyhülni fog az uniós támogatások hozzájárulása a növekedéshez, a kormány előlegekkel, előfinanszírozással igyekezett még a hétéves uniós költségvetési ciklus első felében kihelyezni a forrásokat, így a második periódusban már nem lesz mód felpörgetni a gazdaságot a brüsszeli pénzekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×