eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Melyik ország lesz az elektromos autózás nagy nyertese? – gazdasági lapszemle

A Portfolio a gyorstöltő pontok kiépítéséről közöl cikket. E-autózásban Kína mindenkit megelőzhet – írja a Magyar Nemzet. A napi.hu szerint a mobilszolgáltató által épített átjátszó torony okozta kellemetlenséget tűrnie kell a lakóknak.

A Portfolio arról ír, a gyorstöltő terminálok kiépítésében Európában vezetőnek számító DBT nevű francia cég magyar partnere, az Elektromotive HU lett a nyertese annak a magyar közbeszerzésnek, amelynek keretében a következő 3 évben több mint 300 elektromos gyorstöltő pontot kell kiépíteni állami finanszírozással - jelentette be a párizsi tőzsdén jegyzett DBT hétfőn.

A Magyar Nemzet arról ír, E-autózásban Kína mindenkit megelőzhet. A szakértők szerint gyártásban a távol-keleti ország mindenkit megelőzhet. Miközben Európában és az Egyesült Államok 2030-ra várhatóan csökken a gépkocsiállomány, Kínában másfélszeresére nő, ráadásul a járművek fele elektromos meghajtású lesz.

A napi.hu cikke szerint nyugodtan építhet a mobilszolgáltató átjátszó tornyot, a lakóknak tűrniük kell mindazt a kellemetlenséget, ami vele jár, a bíróság sem fog kártérítést megítélni számukra. A lap egy konkrét per, az egyik szolgáltató és 140 ingatlan tulajdonosa közötti eljárásról ír, melynek végén a helyiek kártérítés nélkül maradtak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×