eur:
394.33
usd:
366.67
bux:
71964.77
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A fogadás sokkal népszerűbb itthon, mint a lottó

A fogadás sokkal népszerűbb itthon, mint a lottó

Már jó ideje a sportfogadás itthon a legnépszerűbb szerencsejáték, és fokozatosan nő a fogadási kedv az interaktív, online felületeken.

Tovább emelkedett 2017-ben a fogadások értékesítésének részaránya a Szerencsejáték Zrt.-nél, így már a teljes bevétel 45 százalékát adva, miközben a számsorsjátékok forgalma 34 százalékra csökkent, a sorsjegyeké pedig 21 százalékra nőtt – közölte a Világgazdaság érdeklődésére az állami játékszervező sajtóirodája. Így a 2016-os adatokhoz képest 1-1 százalékponttal erősödött a sportfogadás és a sorsjegyüzletág súlya, miközben 2-vel gyengült a lottózásé.

A társaság előzetesen 10 százalék feletti árbevétel-növekedéssel számolt, a 2016-os 385 milliárd forint után 420 milliárd feletti forgalommal. A közkiadásokhoz történő 2017-es hozzájárulás is mintegy 10 százalékkal haladhatja meg a 2016-os adatot, így 80 milliárd forint fölé kúszhat. Az összeg legnagyobb részét a szerencsejátékokhoz közvetlenül kapcsolódó adók és díjak teszik ki.

Előrébb lépett az interaktív értékesítési csatorna (online, sms, ATM) részaránya, a teljes forgalomból a 2016. évi 12-ről 14 százalékra ugrott 2017-ben, ez várhatóan folytatódik. A főnyeremény-halmozódások éve volt 2017, a főnyeremény nagysága nemcsak a lottójátékok árbevételére gyakorolt pozitív hatást, hanem közvetve a többi lottójátékra, a kiegészítő terméknek számító jokerre, de még a sorsjegyeladásra is. 

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzSzU) beszámolt arról, hogy elfogtak egy csoportot, amely meg akarta dönteni a hatalmat Ukrajnában – számolt be az Ukrajinszka Pravda. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 16:15
×
×
×
×