eur:
394.61
usd:
365.84
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

A Konzum-csoport többségi befolyást szerezhet az Appeninn Holdingban

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett tájékoztatás szerint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Konzum PE Magántőkealap, valamint a Konzum Management Kft. együttesen 51,34 százalékos, többségi befolyást szerezhet az irodaházakat, ipari és logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn Holding Nyrt. fölött.

A Konzum Nyrt. tájékoztatása szerint a társaság többségi tulajdonának megszerzése két ügyletből áll. Az augusztusi bejelentésnek megfelelően most került a társaság tulajdonába a Lehn Consulting AG-tól vásárolt, 24,51 százalékos részvénycsomag. Emellett a Konzum Nyrt. leányvállalata, a Konzum Management Kft. a december 18-i záróárfolyamon, részvényenként 724 forintos áron kivásárolja a Lehn Consulting AG Appeninnben lévő, az eddig kibocsátott részvények 2,32 százalékos csomagját.

A Konzum Management Kft. tulajdonszerzéséhez Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása is szükséges.

A szükséges versenyjogi eljárást követően az Appeninn Nyrt. nevesített tulajdonosai 24,51 százalékban a Konzum PE Magántőkealap, 24,51 százalékban a Konzum Befektetési és vagyonkezelő Nyrt., valamint 2,32 százalékban a Konzum Management Kft. lesznek.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papír utolsó ára 3405 forint volt. Az Appeninn Nyrt. részvényeivel a tőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a részvények előző napi záró ára 715 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×