eur:
394.72
usd:
366.02
bux:
71512.94
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyártól már a számlázást is bekötik a NAV-hoz

Nyártól már a számlázást is bekötik a NAV-hoz

Valamivel több mint fél éve van még a vállalkozásoknak, hogy felkészüljenek az online adatszolgáltatásra. A 2018. július 1-től kötelező rendszer részleteiről Fekete Zoltán Titusz, az RSM adójogásza beszélt az InfoRádiónak.

A jövőben már nemcsak a pénztárgépek lesznek online bekötve az adóhatósághoz, hanem a számlázóprogramok is valós idejű, azonnali adatot küldenek a NAV-nak – mondta az RSM adójogásza.

„Erre minden számlázóprogramot fel kell készíteni. Az, hogy online adatszolgáltatásra alkalmas számlázóprogrammal kell rendelkezni azt is jelenti, hogy kötelező lesz azt adatexportáló funkciót működtetni, ami már most is jogszabályi kötelezettség.”

Fekete Zoltán Titusz hozzáfűzte, ez nem azonos az online adatszolgáltatás funkciójával.

Az adatexportáló funkció arra szolgál, hogy az adóhatóság egy ellenőrzéskor ki tudja emelni a programból, hogy milyen számlákat állított ki a cég. Az adóhatóság így olyan adatot tud szerezni, ami megmutatja a százezer forint alatti adótartalmú számlákat is.”

További részletek hétfő este 19 órától az InfoRádió Adóinfó című magazinjában hallhatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

A hét korábbi részéhez képest tegnap határozott emelkedést láttunk az amerikai piacon, az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsot állított be, részben a Teslának is köszönhetően, hiszen az elektromosautó-gyártó papírjai több mint 10 százalékot emelkedtek, miután a vártnál jobb értékesítési számokat közölt a cég a második negyedévről. Ezek után az ázsiai piacokon is jó hangulat uralkodott annak ellenére, hogy vegyes BMI adatok érkeztek az országból, és a globálisan jó hangulat úgy tűnik, hogy Európában is kitart ma, hiszen emelkedés látszik a régió részvénypiacain.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×