eur:
394.43
usd:
365.32
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Itt a bejelentés: beszáll az állam a napelembizniszbe

Itt a bejelentés: beszáll az állam a napelembizniszbe

A Nemzeti Közművek a jövőre új szolgáltatást indít: a lakosság részére napenergia tárolására alkalmas eszközöket és napelemeket telepít. Elektromosautó-töltőket és CNG-töltőket is építenek.

A napelem panelek és finanszírozásuk terén 2018-ban komplex megoldással jelentkezik a társaság - közölte a cég elnök-vezérigazgatója egy budapesti szimpóziumon. Kóbor György azt hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Közművek a most jól működő közműszolgáltatási rendszerre építve modern, innovatív, digitális megoldásokat alkalmazó otthonszolgáltatóvá kíván válni.

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. rendezvényén az is kiderült, hogy stratégiai partnerséget kötött a finn energetikai társasággal, a Fortummal, hogy

a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként országos elektromos autó töltőállomás-hálózat épülhessen ki Magyarországon.

A társaságcsoport a hagyományos termékein és szolgáltatásain túl szándékai szerint megfelelne nem csak a jelen, de a jövő elvárásainak is, valamint továbbfejlesztené 4,2 millió ügyfelének kiszolgálását - hangsúlyozta Kóbor György.

Az elnök-vezérigazgató beszélt arról is, hogy a Nemzeti Közművek megkezdi első önkiszolgáló üzemben működő közforgalmú CNG (sűrített földgáz) töltőállomásának kivitelezési munkáit. A kúton egy időben két gépjármű töltésére nyílik majd lehetőség. A CNG kút közvetlenül a Ferihegyi repülőtérre vezető út mellett épül Vecsésen. Az új kút elhelyezkedése különösen kedvez a CNG-s személyszállító gépjárművek, taxik, kisbuszok további budapesti terjedésének.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×