eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Munkaerőhiány: lehetnek gondok karácsony előtt

Munkaerőhiány: lehetnek gondok karácsony előtt

Legalább 30-35 ezer munkavállaló hiányzik jelenleg a kereskedelemből – mondta az InfoRádiónak a Vállakozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Kereskedelmi Tagozatának elnöke. Krisán László szerint a munkaerőhiány akár fennakadásokat is okozhat a csúcsidőszakokban, például karácsonykor.

Eddig a munkanélküliség volt a legfőbb probléma, most azonban a leginkább élő munkaerőt igénylő ágazatban, a kereskedelemben legalább 30-35 ezer betöltetlen hely van, – tájékoztatott a VOSZ Kereskedelmi Tagozatának elnöke. A munkaerőhiány jelentős gondot okoz, amire minél hamarabb megoldást kell találni – hangsúlyozta Krisán László.

A bérrendezés egyedüli megoldásként nem alkalmazható,

hiszen akkora különbség van a nyugat-európai és a hazai bérszínvonal között, hogy csak fokozatosan lehet emelni a fizetéseken. Más módszert is alkalmazni kell, így például foglalkoztatni lehet nyugdíjasokat, kismamákat, valamint megváltozott munkaképességű személyeket. 

A karácsonyi szezonban fel kell készülni a vásárlói rohamra – emelte ki Krisán László. Ez egyrészt segíthet elérni a 10 ezer milliárd forintos bevételi „álomhatárt”, másrészt a munkamennyiség is növekedni fog.

A munkaerőhiány akár fennakadásokat is okozhat ebben a sűrű időszakban, de a kereskedelem mindig kreatív szakma volt, és képes volt megoldani ezeket a helyzeteket - fejtette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×