eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Rákényszeríthetik Magyarországra az euró bevezetését

Rákényszeríthetik Magyarországra az euró bevezetését

Magyarország csatlakozni fog az eurózónához s együtt megy majd azokkal, akik a mélyebb integrációt erőltetik - mondta Csányi Sándor az OTP elnök-vezérigazgatója a Bloombergnek.

Magyarország hamarabb vezetheti be az eurót, mint azt a kormány szeretné, mivel a megújuló európai integrációs törekvések olyan országokra is rákényszeríthetik a közös deviza bevezetését, amelyek eddig ódzkodtak attól - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Bloombergnek adott interjújában.

A Napi.hu által ismertetett cikk emlékeztet arra, hogy Magyarország, Lengyelország, Románia és Csehország vezetői mindezidáig elzárkóztak arról, hogy az eurózónás csatlakozásra céldátumot határozzanak meg, annak ellenére, hogy jórészt teljesíteni tudják annak feltételeit.

Az olyan országok, mint Magyarország, nem siettetik a lépést, addig kimaradni sem szeretnének a mélyebb integrációból.

Végül Magyarország csatlakozni fog az eurózónához s együtt megy majd azokkal, akik a mélyebb integrációt erőltetik. Azonban abban is biztos vagyok, hogy a lehető legkésőbbi időpontban fogunk belépni - mondta Csányi.

Ez azonban már nem is lehet olyan távol - írja a Bloomberg, miközben emlékeztet a Brexitről szóló szavazást követő eseményekre, amely során végül nem győzedelmeskedtek sem Franciaországban, sem Németországban az integráció-ellenes populista erők. Viszont ezt követően komolyabb párbeszéd indult az integráció esetleges elmélyítéséről. A cikk megemlíti a magyar-lengyel tengely Németországgal és EU-val szembeni vitáját a menekültek befogadásának ügyében. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×