eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nagy veszekedések lehetnek az új német kormányban

Nagy veszekedések lehetnek az új német kormányban

A jelenleg még markáns politikai elképzelések idővel finomodni fognak a koalíciós tárgyalások alatt - mondta a németországi választás gazdasági hatásairól a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutatója. Nagy Katalin szerint az ipart vagy a versenyképességet hátráltató lépést egyik párt vagy pártszövetség sem képviselne.

Nem számít nagy változásokra a német gazdaságpolitikában a választások után felálló új kormántól a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutatója.

„Ha létrejön az úgynevezett Jamaica-koalíció, akkor nagy veszekedések várhatók, mert a CDU/CSU-nak, a liberálisoknak és a Zöldeknek mások az elképzeléseik Európát és a gazdaságpolitkát illetően. Lehetnek változások, de azt nem hiszem, hogy nagy változás lesz” - mondta Nagy Katalin.

Problémás területnek nevezte

  • a mezőgazdaságot, a Zöldek ugyanis azt követelik, hogy a tömeges állattartást szüntessék meg EU-ban, valamint
  • a menekültpolitikát is.

A szakértő szerint olyan zöld törekvéseket nem fognak megvalósítani, amelyek a német ipart hátba vágnák.

„Mire eljutunk a koalíciós megállapodásig, az elképzelések finomodnak majd.

Nem valószínű, hogy olyan kormány lép hatalomra, amely veszélyeztetné a német versenyképességet” - tette hozzá.

Az a terv, hogy karácsonyra legyen új kormánya Németország. Ez attól függ, mennyire alkalmazkodnak a partnerek vagy mennyire kötik az ebet a karóhoz. Súlyos kérdésekről van, de a német politika pragmatikus, igyekezni fognak, hogy minél hamarabb működőképes kormány legyen – vélekedett Nagy Katalin.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×