eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Információk az új magyar légitársaságról

Életjeleket ad az új magyar légitársaság - írja a hvg.hu

Business class szolgáltatást adna a turistaosztály áráért, és belföldi járatokat is indítana – továbbra is különös vállalkozásnak tűnik a Ronan Air.

Mintha moccanna valami a Ronan Airnél, a projektben, amely eddigi tevékenysége alapján legjobb szándékkal is csak egy jövőbeni magyar bázisú légitársaság ígéretének nevezhető. Ez az a cég, amelyet Rohan Nanayakkara, Magyarország Srí Lanka-i tiszteletbeli konzulja jegyez, és amely – bár már jó ideje belengette a légitársaság tényleges elindítását – eddig semmi konkréttal nem állt elő - írja a hvg.hu.

A 2014 szeptemberében bejegyzett RonanAir Légiközlekedési Kft. (amely Nanayakkara egyszemélyes tulajdonában van) saját tőkéje továbbra is csekély, el sem éri a 2 millió forintot, számokban kimutatható üzleti tevékenysége pedig eddig lényegében nem volt. A friss hírek szerint még a repülőtereken is csak tapogatózik a lehetőségekről.

A Ronan honlapjára azonban nemrég feltöltöttek néhány olyan tartalmat is, amely már némi betekintést enged a tervezett hálózatba és üzleti modellbe. A honlapon található elérhetőségen keresztül megpróbáltak kapcsolatba lépni a céggel, de nem sikerült válaszra bírni.

Augusztusi bejelentése alapján a Ronan Airnek a 2017-es téli szezonban már el kellene indulnia, erre azonban most már elég kevés esély mutatkozik – ahhoz nagyobb előkészületekre lett volna szükség. A tervezett hálózat – a budapesti bázisról kiindulva – 12 külföldi célpontot tartalmaz, amelyek többsége elég egzotikus. A Ronan például Poznanba, Antwerpenbe, Luganóba, Salzburgba vagy Vilniusba repülne, ami arra utal, hogy a fapadosokhoz hasonlóan nem a központi, inkább másodlagos repterekre vinné az utasait, így is csökkentve költségeit.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×