eur:
392.36
usd:
362.49
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Az online bankolás megdöbbentő hatása

Az online bankolás megdöbbentő hatása

Az Európai Unió bankjai tavaly 9100 fiókot zártak be és 50 ezer embernek mondtak fel az EU-ban elsősorban amiatt, hogy a pénzintézetek ügyfelei egyre gyakrabban választják az online bankolást.

Az Európai Bankszövetség (EBF) által közzétett adatok szerint az Európai Unióban működő bankfiókok száma 189 ezer volt a múlt év végén, 4,6 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, amikor a bankfiókok száma szerényebben, 3 százalékkal csökkent.

A bankfiók bezárások terén a brit pénzintézetek jártak az élen, tavaly rekordszámú, 762 fiókot számoltak fel.

A bankoknál dolgozók száma tavaly 2,8 millió körüli volt,

1997 óta a legkevesebb.

A bankszervezet adatai szerint 2008 óta összesen 48 ezer bankfiókot zártak be az Európai Unióban, számuk csaknem ötödével csökkent.

A bankszövetség szerint a fiókbezárások egyik fő oka, hogy a bankok ügyfelei közül egyre többen alkalmazzák az elektronikus fizetést, továbbá a digitális és mobil bankolást.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×