eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Vannak, akik mindig örülnek a hőségnek

Már most úgy látszik, hogy az idei szezon a tavaly nyárit is felülmúlja - közölte a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Hegyi Ákos szerint több mint 500 településen van valamilyen fürdő, de a számuk pedig tovább bővülhet. A szövetség illetékese szerint nehéz megoldani, de jó üzleti fogás, ha egy strand meghosszabbítja nyitvatartását a hőségben.

Úgy tűnik, hogy az idei a tavalyi, sikeres strandszezont is felülmúlja – mondta a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Hegyi Ákos hozzátette, főleg hétvégéken látszik, hogy

a külföldi és a hazai vendégek is használják a fürdőket.

„A külföldiek elsősorban a budapesti vagy a környékén, illetve az ország határához közel fekvő fürdőket keresik fel nagyobb számban. A belföldi vendégeknél pedig a Széchenyi- és Szép-kártya, illetve egyéb üdülési támogatások hatása érződik.”

Azokon a településeken, ahol valamilyen nyílt víz, gyógyvíz, fürdő, strand van, a látogatottság kiemelkedő – mondta Hegyi Ákos.

A fürdőzés összhangban van a turizmus növekedésével

– foglalta össze a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

„Most mennek majd leginkább szabadságra belföldön a magyarok. Ha ez a tendencia folytatódik, biztos, hogy növekedést könyvelhetünk el. Nem hiszem, hogy ez eléri a két számjegyet, de boldogok vagyunk, hogy most már harmadik-negyedik éve folyamatosan tud bővülni a fürdőszolgáltatásokkal kapcsolatos látogatószám és a fürdők bevétele.”

Hosszabb nyitva tartás

Bár nagyon nehéz megvalósítani, nem véletlen, hogy ezen a hétvégén is több fürdőben meghosszabbítják a nyitva tartást – hangsúlyozta Hegyi Ákos.

„Előre meghatározott ütemterv alapján, engedélyekhez kötve vagyunk nyitva, de a fürdők gazdasági érdeke, látogatószám-növelő lehetősége, hogy azoknak is lehetőséget biztosítanak, akik munka után szeretnének gyorsan hűsölni.”

A Széchenyi tervnek köszönhetően nő a fürdők száma, már 500 fölött van az olyan településeknek a száma, ahol valamilyen fürdőszolgáltatást nyújtanak – mondta a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Hegyi Ákos hozzátette, az is látszik, hogy a gyógyhelyek száma folyamatosan nő. A higiéniai és infrastrukturális körülmények évről évre javulnak.

„Várható, hogy tovább fog bővülni a fürdők, strandok száma.

Sok helyen érződik, hogy a vezetőség törekszik arra, hogy ne csak a jó időnek legyen köszönhető a forgalom növekedése. Ezáltal a fürdőszolgáltatások tovább erősítik a magyar gazdaságot, segítve ezzel a turizmust belföldön és külföldön is.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Orosz kémpara miatt nő a szakadék Magyarország és az EU-tagállamok között

Orosz kémpara miatt nő a szakadék Magyarország és az EU-tagállamok között

Bőven lett volna téma az Európai Unió külüminiszterei találkozóján, de megint Magyarország került a főszerepbe, ami tovább mélyítette a szakadékot a kormány és a többi EU-tagállam között. A fegyverszállítások és Ukrajna támogatása kapcsán megint kiéleződött a feszültség, és ismét napirendre került az oroszok számára megnyitott, kibővített jogkörrel bíró Nemzeti Kártya nevű tartózkodási engedély ügye. A konfliktus elmélyülése még inkább aláássa a magyar EU-elnökség mozgásterét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×