eur:
394.6
usd:
365.77
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Újra bevásároltak Mészáros Lőrincék

Az Opimus ezúttal takarékszövetkezeti szolgáltatót vesz.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatás szerint az Opimus Group Nyrt. és a 24,67 százalékos közvetlen érdekeltségében lévő (múlt pénteken megvásárolt) Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. együttesen megvásárolja a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt. 49,57 százalékos részvénycsomagját. Az eladó az AB Banksoft Plus Kft.

Az Opimus a birtokába kerülő, összesen 24,87 százalékos részvénycsomagért 426.5 millió forintot fizet az AB Banksoft Plus Kft.-nek.

A Takarékinfó Zrt. informatikai szolgáltató vállalat. Ügyfelei közé tartoznak a

  • Takarékbank és a Takarékszövetkezeti Integráció tagjai,
  • a B3 Takarék Szövetkezet,
  • az FHB csoport vállalatai (FHB Kereskedelmi Bank, - Jelzálogbank, - Lízing, - Ingatlan),
  • a Magyar Posta Befektetési Zrt., a Díjbeszedő Informatikai Kft.,
  • továbbá a Ma-Tak-El Zrt.

A társaság elmúlt évben 162 munkavállalót foglalkoztatott, nettó árbevétele meghaladta az 5,4 milliárd forintot. A Takarékinfo Zrt. menedzsmentje 2017-ben 6,1 milliárdos nettó árbevétellel kalkulál.

Az ügylet lezárását követően a Takarékinfó Zrt. tulajdonosi megoszlása az alábbiak szerint alakul: Opimus Group Nyrt. (24,87%), Status Capital Zrt. (24,7%), Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (20,00%) Takarékbank (13,91%), FHB Invest Kft. (13,91%), AB Banksoft Plus Kft. (2,61%).

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×