eur:
396.56
usd:
371.01
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A régi típusú személyivel nem megy a SIM-kártyás adategyeztetés

A régi típusú személyivel nem megy a SIM-kártyás adategyeztetés

A régi típusú személyi igazolvánnyal nem minden esetben tudják elvégezni a feltöltőkártyás ügyfelek az adategyeztetést – erősítette meg a Telenor vezető PR tanácsadója az InfoRádió értesülését. Szerkesztőségünkbe az utóbbi napokban több ilyen jellegű visszajelzés érkezett elsősorban idősebb mobiltelefonos ügyfelektől.

„Sajnos ez előfordulhat” - reagált Jánosa Barbara az InfoRádiónak arra az értesülésére, hogy a régi típusú személyikkel nem működik az adategyeztetés.

Hozzátette: ez nekik is nehézséget okoz, mivel az elsődleges érdekük az, hogy minél gördülékenyebben történjen az adategyeztetés.

„Nekünk a Belügyminisztérium adatbázisát kell használnunk az adategyeztetéshez. Sajnos gyakran tapasztalunk hiányosságokat, akadozást a rendszerben, és

kifejezetten a régi típusú személyik sokszor nehezen mennek át a rendszeren”

- fejtette ki a vezető PR tanácsadó.

Hozzátette: ilyenkor azt szokták javasolni, hogy

útlevéllel vagy jogosítvánnyal oldják meg az adategyeztetést.

Jánosa Barbara azt mondta, sokszor van fennakadás, de nem minden esetben: van, amikor sikerül az adategyeztetés a régi személyi igazolvánnyal, és van, amikor nem.

Hangsúlyozta: ilyen esetben is arra törekszenek, hogy valami megoldást tudjanak adni. Ha az ügyfél tud hozni bármilyen olyan igazolványt, amit a rendelet értelmében el tudnak fogadni, akkor természetesen megtörténhet az adategyeztetés.

A régi típusú személyivel nem megy a SIM-kártyás adategyeztetés

Hozzátette:

az is megoldás lehet ilyenkor, ha valaki a családból a nevére veszi a SIM kártyát.

A vezető PR tanácsadó elmondta, hogy az elmúlt hónapokban többször is egyeztettek a hatóságokkal – az NMHH-val és a Belügyminisztériummal – és természetesen jelezték ezt a problémát.

Azért már elég ritka a régi típusú személyi igazolvány, és az esetek nagy részében azért tudnak olyan más igazoló okmányt mutatni, amivel meg tudjuk csinálni az adategyeztetést – közölte a Telenor vezető PR tanácsadója.

„Törvényi kötelezettsége a szolgáltatóknak július 1-jén lekapcsolni azokat a feltöltőkártyákat, amelyeknél nem történt meg az adategyeztetés, de nagyon szeretnénk, ha ezek az ügyfelek továbbra is az ügyfeleink maradnának. Ezért ha befáradnak a Telenor üzletekbe, akkor egy új szerződés megkötésével a korábbi telefonszámuk és a korábbi egyenlegüket visszaállítjuk” - tudatta Jánosa Barbara.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek – közölte Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője. A dél-szlovákiai Érsekújvárhoz közeli vasúti átkelőnél tegnap délután autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben a legfrissebb információk szerint hét ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×