eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Olyan újítással jön a Facebook, amely mindenkit érint Magyarországon

Olyan újítással jön a Facebook, amely mindenkit érint Magyarországon

A profilképek illetéktelen felhasználását szeretné kizárni a Facebook, ezért tesztel most egy olyan megoldást, amely a korábbinál nagyobb ellenőrzést biztosít a felhasználóknak.

A Facebook elindította pilot-programját Indiában, mely során a felhasználók újabb korlátozásokat állíthatnak be profilképükre. Az új "fotóvédelem" több biztonsági megoldást kínál, így letilthatjuk, hogy mások letöltsék a profilképünket, vagy másokkal megosszák, valamint azt is, hogy más felhasználókat lehessen bejelölni a profilképen, sőt androidos felületen azt is letilthatjuk majd, hogy a profilképükről print screent, képernyőfotót készítsenek - írja a Portfolio a techcrunch.com alapján.

Ha aktiválják, akkor a védelem alatt álló profilkép kék keretet kap, és egy kis pajzs is megjelenik a fotón. Egy Indiában elvégzett kutatás szerint a nők egy része azért nem tesz fel az arcát ábrázoló profilképet, mert tart attól, hogy hol és kik használják fel később a fotót.

A pilot program kezdeti eredményei szerint az emberek 75 százalékkal kisebb valószínűséggel másolják le olyasvalaki fotóját, akinél a védelmi funkció élesítve van. Bár még csak Indiában működik a fotóvédelem, hamarosan más országokban is elérhetővé kívánják tenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×