eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Több tízezer álláskereső maradt támogatás nélkül

Több tízezer álláskereső maradt támogatás nélkül

Ugyan több mint 100 ezer álláskereső volt jogosult pénzbeli ellátásra, nagyjából a felük nem kapott pénzbeli támogatást – írta a Világgazdaság.

Májusban 20 ezerrel kevesebb ember volt állás nélkül, mint egy évvel korábban. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint az álláskeresők száma 287,6 ezer volt, de számuk egy év alatt 6,3 százalékkal csökkent – írta a lap.

Álláskeresők iskolai végzettség szerint:

  • 127 ezer fő legfeljebb általános iskolát végzett
  • 145 ezer főnek középfokú iskolai végzettsége van
  • 16,1 ezer fő felsőfokú végzettséggel keresett munkát.

A hónapban 152 ezer álláskereső volt jogosult pénzbeli ellátásra, 40,5 százalékuk álláskeresési ellátásban, a többiek szociális jellegű támogatásban részesültek. Az álláskeresők közel fele ugyanakkor semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott.

A nyilvántartásban 29 ezer pályakezdő szerepelt,

arányuk az összes álláskereső között 10 százalék.

A tartósan, egy éven túl nyilvántartásban lévő álláskeresők számában 16,2 százalékos csökkenést állapított meg a foglalkoztatási szolgálat, a 78,6 ezer tartós állás nélküli az összes álláskeresőhöz viszonyítva 27,3 százalékos arány.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×