eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Több ezer forint a rezsicsökkentés ára, Németh Szilárd nem enged

Több ezer forint a rezsicsökkentés ára, Németh Szilárd nem enged

A lakásszövetkezetek elhagynák a kötelező kimutatást a rezsicsökkentésről, közben a Fidesz alelnöke ragaszkodik az eddigi gyakorlathoz.

A Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége a héten jelentette be, hogy törvénymódosítást kezdeményeznek részben a rezsicsökkentés közzétételi szabályai miatt. A szövetség elnöke, Farkas Tamás az InfoRádióban elmondta, hogy a rezsicsökkentésből eredő megtakarítás közzétételi szabályai elavultak, az ingatlankezelők számára többletmunkát és többletköltséget jelentenek.

"Egy negyvenöt napos, havonkénti valamennyi közműszolgáltatással kapcsolatos rezsicsökkentési összegéről tájékoztatni kell a tagokat, tulajdonosokat.

Ezek ma már okafogyottá, sőt néha értelmezhetetlenné is váltak.

A kéményseprés ma ingyenes, de havonta ki kell függeszteni, hogy a kormány miatt nem kell fizetni kéményseprési díjat."

Később Németh Szilárd, a Fidesz rezsiügyekben illetékes alelnöke az RTL Klub felvételén arról beszélt, hogy szükséges az eddigi eljárás.

"Mindenkit meghallgatok, aki rezsiügyben eljön hozzám. Az összes érdekképviselettel folyamatosan tárgyalok, de

abból nem engedhetünk, hogy a rezsiköltségek mindenki számára tiszták legyenek."

A lakásszövetkezetek elnöke ugyanakkor azt hangsúlyozza, hogy az ésszerűtlen jogi helyzetekből fakadó kimutatási kötelezettség éves szinten már érezhető tételt jelent egy-egy családnak, amelyet ugyancsak megspórolhatnának – jelezte Farkas Tamás.

"Azt számoljuk, hogy a lakásszövetkezeteknél lakásszámtól függően lakásonként éves szinten két- és hatezer forint közötti költségráfordítástól mentesülnének.

A végösszeg és ezt az elnök is hangsúlyozta, nagyban függ az adott épület műszaki jellegétől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×