eur:
394.76
usd:
367.09
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Gyereknapi horror: gyilkos játékok

Gyereknapi horror: gyilkos játékok

Életveszélyes sérüléseket és több száz milliárd forintnyi anyagi kárt okoznak a hamisított és ellenőrizetlen forrásból származó játékok - derül ki az Szellemi Tulajdon Európai Hivatalának jelentéséből.

„A gyereknap kapcsán nagyon fontos felhívnunk a figyelmet arra, hogy a hamisított játékok nemcsak több milliárdos kárt okoznak a hazai gazdaságnak, hanem sok esetben életveszélyt is jelentenek a gyermekeinkre, mivel rossz minőségű anyagokból gyártják és az összeszerelésük sem megfelelő.

A könnyen leváló alkatrészek és játékdarabok pedig akár fulladáshoz is vezethetnek

az egy-két éves kisbabáknál, hiszen ők bármikor lenyelhetik a kisebb méretű játékokat” – jelentette ki Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára. Hozzátette: leginkább az utcán és a piacokon fordulhatnak elő a hamis termékek, de az illegális online kereskedelem ugyancsak jelentős forgalmat generált az utóbbi években, ezért nagyon fontos a szülők tudatos fogyasztói hozzáállása.

A Szellemi Tulajdon Európai Hivatal egyik korábbi jelentéséből egyébként kiderült, hogy éves szinten csaknem másfél milliárd eurónyi adóbevételtől esik el az EU a hamisított babák, akcióhősök, állatfigurák, játékhangszerek, elektronikus játékok, szerencsejátékok, kirakós- és kártyajátékok, valamint társasjátékok miatt. Az elmúlt években

a hazánkat érő kár évente átlagosan 3,3 milliárd forintra volt tehető.

„A játékokat sok esetben azok segítségével gyártják, akiknek valójában játszania kéne ezekkel a termékekkel, vagyis a gyerekmunka ezen a területen is súlyos problémát jelent” – tette hozzá a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára.

Korábbi kutatásokból az is kiderült, hogy az EU 28 tagállamában a szektor teljes forgalma egyébként csaknem 11 milliárd euróra tehető, ami hozzávetőleg 50 ezer ember foglalkoztatását jelenti. Az iparág legmeghatározóbb szereplője az elmúlt években Németország (40%) volt, több mint egymilliárd eurós export értékkel.

Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×