eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Még milliárdok várnak sorsukra

Két héttel a lejárat előtt még mintegy 2,3 milliárd forint 2015-ös juttatás vár felhasználásra a Széchenyi Pihenőkártyákon - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.

A fel nem használt pénzek automatikusan visszakerülnek a befizető munkáltatók bankszámláira.

Az OTP Banknál 1,9 milliárd forint 2015-ös, idén május végén lejáró összeg vár elköltésre mintegy 168 ezer munkavállaló kártyáján. Az OTP SZÉP-kártya birtokosai a 2015-ös, 69,6 milliárd forint feltöltés 97 százalékát elsősorban étkezésre és pihenésre használták fel - tájékoztattak.

Az MKB Bank adatai szerint 383 millió forint vár még felhasználásra a 2015-ben nyújtott 12,5 milliárd forint munkáltatói juttatásból, ami az eredeti keret 3 százaléka. Mintegy 31 700 munkavállalónak van május 31-ig lejáró egyenlege.

A K&H Bank tájékoztatása szerint a 2015-ben feltöltött összeg kevesebb mint 1 százaléka van még a kártyákon.

A BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadócég összesítése szerint Magyarországon ma mintegy 14 ezer szálláshelyen, több mint 21 ezer vendéglátóhelyen és 17 ezer rekreációs helyen fogadják el fizetőeszközként a SZÉP-kártyát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×