eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Ennyivel járul hozzá az MFB a magyar GDP-növekedéshez

Ennyivel járul hozzá az MFB a magyar GDP-növekedéshez

400 milliárd forint kihelyezéssel 0,6-1,5 közötti GDP bővülést érhet el a Magyar Fejlesztési Bank – mondta az MFB vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Három termékcsomagot készítenek elő: az első a szálláshelyek bővítését és korszerűsítését támogatja, a második a mezőgazdasági kisgépgyártásban a hazai gyártókat segíti, a harmadik pedig a vasúti kocsik gyártásának finanszírozására jön létre – sorolta Bernáth Tamás.

Kifejezetten érzékelhető hatással akar lenni a magyar GDP növekedésére a Magyar Fejlesztési Bank. Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogyan akarnak 0,6 és 1,5 százalék közötti mértékben hozzájárulni a gazdasági növekedéshez.

"400 milliárd a bűvös szám, mert ez az a többletforrás-kihelyezés, ami a mostani becsléseink szerint ezt a hatást ki tudja váltani a következő években éves szinten."

Ebben benne vannak az uniós forrásokon alapuló, és az új, most induló programok termékei is.

„A saját hitelprogramjainknál gyakorlatilag most indult el a munka. Egy nagyon egyszerű zsinórmértékünk van, ez pedig nem más, mint a kormány gazdaságstratégiája, amit a legtömörebben az Irinyi-terv foglal össze. Ez meg is határoz hat olyan ágazatot, amelyet stratégiai célnak tekinthetünk. Elég a Zrínyi 2026 néven ismert honvédelmi fejlesztési programra utalnom, amelynek a gyártókapacitások fokozására és a hazai gyártás lehetőségeinek a bővítésére vonatkozó elképzeléseit nagy örömmel támogatnánk finanszírozóként is” - jelentette ki az MFB elnök-vezérigazgatója.

Ennyivel járul hozzá az MFB a magyar GDP-növekedéshez

Három termékcsomagot készítenek elő: az első a szálláshelyek bővítését és korszerűsítést, a második a mezőgazdasági kisgépgyártásban a hazai gyártókat segíti, a harmadik pedig a vasúti kocsik gyártásának finanszírozása jön létre – sorolta Bernáth Tamás.

„Három ilyen tematikus cél már meg is jelent előttünk.

Ez összesen 150 milliárdnyi keretet jelent a mostani elképzelések szerint, ami valószínűleg még nőni fog”

- tudatta az MFB vezetője.

Mindeközben zajlanak az uniós forráson alapuló célzott programok, például az élelmiszeriparban, vagy az innováció, a kutatás-fejlesztés és az energiahatékonyság területén – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×