eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Nagyon rossz hír ez az androidos készülékek használóinak

Robbanásszerűen terjednek az androidos kártevők egy vírusvédelmi cég szerint.

Robbanásszerűen terjednek az Android elleni kártevők, ezért fokozottan kell védeni az ilyen operációs rendszerrel működő készülékeket - közölte a G Data vírusvédelmi cég.

A tájékoztatás szerint 2011-ben csupán négyezer kártékony kódot fedeztek fel a biztonsági cégek, 2013-ra már milliós nagyságrendről beszéltek, napjainkban pedig már naponta 9 ezer új androidos kártevő jelenik meg. A cég ezt az Android népszerűségével magyarázza, amely már a világ vezető internetes operációs rendszerévé vált.

A G Data a növekvő vírusveszély miatt az andoridos telefonokra vírusvédelmet, a vállalatok számára pedig vírusvédelmet tartalmazó mobileszköz-menedzsment szoftvert javasol.

Az 1985-ben alapított G Data kiberbiztonsági vállalat jelenleg mintegy 400 embert foglalkoztat és 9 országban tart fönn önálló képviseletet. A céget emellett további 90 országban több ezer minősített szakértő képviseli, Magyarországon 2012 óta van jelen.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×