eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Komoly veszélyben 200 millió Apple-felhasználó adata! Máig adtak határidőt a zsarolók

Az Apple operációs rendszerei egyre gyakrabban válnak kiberbűnözők célpontjaivá. Ezúttal a Turkish Crime Family elnevezésű hacker csoport állítása szerint mintegy 200-250 millió iPhone és iCloud fiókhoz szerzett hozzáférést, amelyeken keresztül képesek bemérni a tulajdonos pontos helyzetét, hozzáférni a felhasználó iCloudon tárolt képeihez, vagy távoli eléréssel akár magát az eszközt is teljesen törölni - adta hírül az eset.hu.

Az informatikai biztonsági honlap emlékeztet arra, hogy a Mac OS X 16 éve jelent meg, és sokáig a biztonság volt a rendszer egyik leginkább emlegetett előnye. Most viszont

úgy tűnik, az Apple programja sem jelent teljes védelmet, és egyre többször támadják a kiberbűnözők.

Legutóbb a Turkish Crime Family csoport indított az Apple ellen akciót.

Azzal fenyegetőznek, hogy amennyiben nem kapják meg a kért váltságdíjat - ami a különböző híradások szerint valahol 75 000 dollárnyi kriptovaluta, és 1 millió dollárnyi iTunes utalvány között mozog -, akkor alaphelyzetbe állítják, azaz törlik a 200 millió felhasználó fiókját.

Komoly veszélyben 200 millió Apple-felhasználó adata! Máig adtak határidőt a zsarolók

Az Apple-nek jelenleg is fut olyan saját programja, amelynek keretében a vállalat jutalmazza a rendszerében, illetve a készülékeiben talált biztonsági rések felfedezőit, azonban a vállalat politikájával ellentétes, hogy lopott adatokat birtokló támadóknak fizessenek.

A kiberbűnözői csoport által bemutatott képernyőfelvételeken és videókon ugyanakkor látható, ahogy a bűnözők belépnek a támadás által érintett felhasználói fiókokba. Más képeken pedig az Apple biztonsági csoportjától származó felvételek láthatók, ahol a vállalat szakértői azt állítják, hogy elmentették a beszélgetések leiratát, és át fogják ezeket adni a hatóságoknak.

A támadók április 7-ig adtak határidőt az általuk követelt összeg kifizetésére.

A legfrissebb híradások szerint a Turkish Crime Family néhány tagját elkapták a hatóságok, és folyamatban van a teljes hálózat felderítése és felelősségre vonása.

Komoly veszélyben 200 millió Apple-felhasználó adata! Máig adtak határidőt a zsarolók

Az Apple közleménye szerint nem kerültek nyilvánosságra felhasználói adatok, de

azt javasolják a felhasználóknak, hogy változtassák meg kapcsolódó jelszavaikat

- hívta fel a figyelmet az eset.hu.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×