eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Brüsszel lecsapott a légitársaságokra

Brüsszel lecsapott a légitársaságokra

Kartellezés miatt mintegy 800 millió eurós pénzbírsággal sújtott az Európai Bizottság pénteken tizenegy légitársaságot. Ugyanezen ügyben a testület már 2010-ben büntetést szabott ki az érintett vállalatokra, az uniós bíróság azonban az akkori döntést később érvénytelenítette.

Brüsszel 776 millió euró megfizetésére kötelezte az Air Canada, az Air France-KLM, a British Airways, a Cargolux, a Cathay Pacific Airways, a Japan Airlines, a LAN Chile, a Martinair, a Qantas, a SAS és a Singapore Airlines társaságot, amiért a teherszállítási üzletágban árkartellt működtettek, mesterségesen magasan tartva ezzel az árakat a fuvaroztatni szándékozók számára.

"A döntés bizonyítja, hogy a bizottság nem hagyja büntetlenül a kartelleket. A kartellezés törvénytelen, árt a fogyasztóknak és a cégeknek egyaránt" - írták az Európai Bizottság közleményében.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×