eur:
394.5
usd:
365.2
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Nem kellene ennyit fizetnünk a fűtésért

A háztartások a szükségesnél többet fizetnek a fűtésért, mert nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogyan lehetne gazdaságosabban működtetni meglévő fűtési rendszerüket.

Az SW Research 2016 decemberében több mint 4000 háztartást kérdezett meg Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában a fűtési szokásokról a Honeywell fűtéstechnológia gyártó cég megrendelésére.

Eszerint Magyarországon

a válaszadók 48 százaléka elismerte, hogy nem tesz semmilyen lépést az energiafelhasználás ellenőrzéséért,

ez az állítás Romániában a háztartások 43 százalékára, Lengyelországban 34, Csehországban 31, Szlovákiában 24 százalékára igaz.

Iparági tanulmányok alapján a fűtés és a meleg víz előállítása együttesen

az otthonok energiafogyasztásának
82 százalékáért felelős.

A régi és elavult fűtési rendszerek felelősek a túlzott energiafelhasználásért a Honeywell szerint. Például a lengyel tulajdonosok 53 százaléka, a csehek 49, a szlovákok és magyarok 45-45 százaléka, a románok 37 százaléka nem használ termosztátot otthona hőmérsékletének szabályozásában.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×