eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Átverik a magyarokat? Most derül ki az igazság

Átverik a magyarokat? Most derül ki az igazság

Akkreditált érzékszervi vizsgálók laboratóriumi körülmények között végzik az élelmiszerek érzékszervi tesztjeit - közölte az InfoRádió kérdésére az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Zsigó Róbert elmondta, március végén hozhatják nyilvánosságra a száz termékösszevető-vizsgálat eredményeit.

Voltak kétségek, hogy az érzékszervi vizsgálat akkreditált, szabályozott módszer-e.

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár kijelentette, igen, amit

nem egy szubjektív kóstolgatásnak

kell elképzelni.

„Folyamatosan képzett és továbbképzett szakemberek végzik akkreditált laboratóriumban.”

Zsigó Róbert elmondta, a földművelésügyi miniszter újabb száz, Nyugat-Európában is kapható termék összehasonlító - laboratóriumi, összetevői és érzékszervi - vizsgálatát rendelte el.

„A lényege az, hogy minőségi különbségeket vagy egyezőségeket tudjunk feltárni. Ugyanolyan ízű lehet egy termék, hiába cserélték rosszabb minőségűre egy összetevőjét.”

Március második felében hozzák nyilvánosságra,

hogy a vizsgálat milyen termékeket érint és mit mutattak a vizsgálatok.

Zsigó Róbert emlékeztetett: „nemrégiben kiderült, hogy ugyanazon multinacionális cégek ugyanazon márkájú termékeit több esetben jobb minőségben lehetett megkapni Ausztriában, mint Magyarországon, ez felháborító, ezt szeretnénk ezzel az átfogó vizsgálattal kideríteni.”

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár hangsúlyozta, ez egy tényleg átfogó, részletes vizsgálat lesz. Vizsgálnak fűszereket, alkoholos és alkoholmentes italokat, konzerveket, fagyasztott és édesipari termékeket, tejterméket.

„Egyelőre a jelenség vizsgálata fontos” - hangsúlyozta Zsigó Róbert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×