Voltak kétségek, hogy az érzékszervi vizsgálat akkreditált, szabályozott módszer-e.
Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár kijelentette, igen, amit
nem egy szubjektív kóstolgatásnak
kell elképzelni.
„Folyamatosan képzett és továbbképzett szakemberek végzik akkreditált laboratóriumban.”
Zsigó Róbert elmondta, a földművelésügyi miniszter újabb száz, Nyugat-Európában is kapható termék összehasonlító - laboratóriumi, összetevői és érzékszervi - vizsgálatát rendelte el.
„A lényege az, hogy minőségi különbségeket vagy egyezőségeket tudjunk feltárni. Ugyanolyan ízű lehet egy termék, hiába cserélték rosszabb minőségűre egy összetevőjét.”
Március második felében hozzák nyilvánosságra,
hogy a vizsgálat milyen termékeket érint és mit mutattak a vizsgálatok.
Zsigó Róbert emlékeztetett: „nemrégiben kiderült, hogy ugyanazon multinacionális cégek ugyanazon márkájú termékeit több esetben jobb minőségben lehetett megkapni Ausztriában, mint Magyarországon, ez felháborító, ezt szeretnénk ezzel az átfogó vizsgálattal kideríteni.”
Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár hangsúlyozta, ez egy tényleg átfogó, részletes vizsgálat lesz. Vizsgálnak fűszereket, alkoholos és alkoholmentes italokat, konzerveket, fagyasztott és édesipari termékeket, tejterméket.
„Egyelőre a jelenség vizsgálata fontos” - hangsúlyozta Zsigó Róbert.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!