eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A McDonalds elvisz ötmilliárdot, aztán vissza is hozza

A McDonald's elvisz ötmilliárdot, aztán vissza is hozza

A McDonald's anyacége kivon 5 milliárd forintot a magyar vállalata tőketartalékából, de egy friss közlemény szerint ez nem a kivonulás első jele, mert hamarosan visszaemelik a törzstőkét az eredeti szintre.

A McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. eddigi, 6,5 milliárd forintos törzstőkéjét 5,5 milliárd forinttal leszállítja - adtuk hírül hétfőn. A cég most közleményben jelezte, a tőkekivonás csak időleges, és a McDonald's hazai hálózata tovább növekedett és újabb eredményes évet zárt 2016-ban.

"A McDonald's Corporation mint tulajdonos nemrég arról döntött, hogy 5 milliárd forintot kivon a hazai vállalat tőketartalékából. Ezzel egyidejűleg, a hazai jogszabályoknak megfelelően a vállalat törzstőkéjét (jegyzett tőke) a tőketartalékból történő kivonás mértékével azonos arányban lecsökkentettük. Ennek nyilvánosságra hozatala a Cégközlönyben a törvény által előírt módon megtörtént. Fontos azonban, hogy mivel a kivonás a vállalat tőketartalékából történik, az intézkedés a törzstőkét csak átmenetileg érinti. A törzstőke összegét heteken belül újból visszaemeljük az eredeti mértékre" - áll a cég közleményében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×