eur:
394.5
usd:
365.2
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Megháromszorozták vagyonukat a gazdag magyarok

A magyar gazdagok vagyona az elmúlt évtizedben megháromszorozódott - derül ki a Portfolio privátbanki felméréséből.

A féléves gyakoriságú Portfolio Privátbanki Felmérést 2006 vége óta rendszeresen elkészíti a Portfolio.hu.

Tavaly év végére a privátbanki szolgáltatóknál lévő vagyon meghaladta a 3900 milliárd forintot, ami június végéhez képest 6,3%-os, 2015 év végéhez képest pedig több mint 11%-os vagyonbővülést jelent. Tíz évvel ezelőtt felmérésben résztvevő privátbanki szolgáltatók 1300 milliárd forintnyi ügyfélpénzt kezeltek, ehhez képest a tavaly év végi adat szerint

megtriplázódott a gazdag magyarok privátbankoknál tartott pénze.

Az elmúlt évtizedben az ügyfélszámlák nem bővültek olyan ütemben, mint a vagyon, de a 2006 év végi számlaadatokhoz képest a tavalyi 48 ezret meghaladó ügyfélszámla közel kétszeres növekedést mutat. A 2016 év végi számlaszámok csak minimális, 0,6-0,7%-os növekedést mutatnak a féléves és az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest is, így elmondható, hogy a vagyonnövekedés főleg a már meglévő ügyfelek számláin kezelt nagyobb vagyonnak köszönhető.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×