eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Két húsféléből is hiány lesz néhány héten belül

Két húsféléből is hiány lesz néhány héten belül

Heteken belül elfogy a megmaradt kacsa- és libaállomány. A madárinfluenza miatt az áfacsökkentés pozitív hatása is semmivé olvad.

Csak korlátozottan tudnak kacsa- és libatermékeket beszerezni a madárinfluenza miatt - mondta a Spar kommunikációs vezetője a Világgazdaságnak. A szállító partnerek közölték: már csak hetente egyszer tudnak szállítani a korábbi három helyett, és néhány héten belül a fennmaradó készletek is elfogynak. Ráadásul új állományt sem telepítenek, míg tart a fertőzés vagy újabb helyeken üti fel a fejét.

A lap szerint a nehézséget a Tescoban és az Auchanban is érzik, ott is ellátási nehézségekkel küzdenek. Volt olyan kereskedő, aki szerint a karácsonykor tapasztalt készlethiány húsvétig is kitarthat, és a teljes ellátási rendszer csak nyár végére, őszre állhat helyre.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×