eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Sztrájkolnak az Audinál

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett csütörtök reggelre az Audigyár teljes területére az Audi Hungária Független Szakszervezet - számolt be a Portfolio.hu.

Az AHFSZ szerdai esti közlése szerint a munkáltató nem veszi tudomásul a szakszervezet véleményét, ezért január 26-án, 09.00 és 11.00 óra közt kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdet a motorgyár teljes területére - írta a Portfolio.hu.

A közlemény kitér arra, hogy a sztrájkbizottság tárgyaló delegációja szerdán bértárgyaláson vett részt. A munkáltató egy "új" ajánlatot tett, de a szakszervezet külön kérése ellenére megint titkosította az aktuális javaslatát, amiről így részleteiben nem tud a szakszervezet a munkatársakkal beszélni és melyben tulajdonképpen csak az ajánlat dátumát változtatta meg - állítja az AHFSZ.

A szervezet azt kéri nem motorgyári területeken dolgozó munkatársakat, - mint járműgyár, szerszámgyár, stb.-, hogy ne sztrájkoljanak, mert az a meghirdetett területre lett bejelentve.

Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációs és kormánykapcsolati igazgatója a kisalfold.hu-nak megerősítette, hogy valóban kétórás figyelmeztető sztrájk lesz csütörtökön.

Az Audi Hungaria naponta mintegy nyolcezer motort gyárt. Hogy a demonstráció mekkora termeléskiesést okoz majd, az attól függ, mennyien vesznek részt benne.

Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×