eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Tízből négy kijavított autó életveszélyes a használtpiacon

Tízből négy kijavított autó életveszélyes a használtpiacon

A törés után értékesített autók 40 százalékából hiányzik valamilyen biztonsági berendezés - közölte Kovács Ferenc. A Magyar Autós Szakmai Szövetség alelnöke az InfoRádiónak elmondta, ezek nagyobb veszélyt jelentenek, mint a hibás vagy pontatlan javítás.

A téli időszakban megnövekszik annak az esélye, hogy silányul kijavított karambolos autók kerüljenek a használt autók piacára. 

"Legutóbb 2014-ben vizsgáltuk a töréskárok utáni használtautó-értékesítéseket, és kiderült:

a járművek 40 százalékában nem működtek vagy nem is voltak benne bizonyos biztonsági berendezések,

elsősorban olyanok, amelyeket a szoftveres hátterek működtetnek" - mondta Kovács Ferenc, a Magyar Autós Szakmai Szövetség alelnöke, hozzátéve, hogy a karosszéria, a motor vagy a futómű tekintetében ritkább, hogy kimarad valami, mert látható nyomot hagy, nélküle nem működne megfelelően a jármű.

"Természetesen lehetnek szabálytalan és hibás javítások, pontatlan munkák, de az igazi veszélyt a biztonsági rendszerek  jelentik.

Például kihagyják a karambol után a légzsákot,

így az összes, kapcsolódó elektronikai elemet is ki lehet hagyni, mert úgysem lehet könnyen ellenőrizni egy adásvétel során" - mondta Kovács Ferenc.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×