eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Lelépnek az amerikaiak Nagy-Britanniából

Brit irodái áthelyezését fontolgatja a megkérdezett amerikai vállalatok közel 40 százaléka - áll egy szerdán megjelent felmérésben.

Ezek a társaságok az Európai Unió más tagországaiba költöztethetik érdekeltségeiket, miután a szigetország június 23-án népszavazásban döntött az Unióból történő kilépésről (Brexit). A Gowling WLG nemzetközi tanácsadó iroda felmérése szerint a 533 válaszadó kétharmadának a beruházási politikáját is befolyásolja az ország kilépése.

Az átköltözést leginkább az élelmiszerrel és itallal kereskedő, valamint a pénzügyi szektorban és az élettudományok terén működő társaságok fontolgatják, legkevésbé pedig a repülőgépipar szereplői.

Majdnem az összes cég külső tanácsadó segítségére szorul, hogy kezelni tudja a szigetország EU-ból történő kiválását.

Az Egyesült Államok és Egyesült Királyság között kialakult kereskedelmi kapcsolat komoly veszélyben van - véli a felmérést végző konzultáns cég európai uniós kereskedelemért felelős vezetője.

Eközben a McDonald's, a gyorsétterem-hálózatot üzemelő multinacionális társaság, a múlt héten jelentette be, hogy Luxemburgból Nagy Britanniába teszi át nemzetközi székhelyét, miután az Unió alapos vizsgálatnak vetette alá a luxemburgi adózás rendjét.

Donald Trump megválasztott amerikai elnök korábban üdvözölte a Brexitet, és jelezte, hogy a Királyságnak nem kell "a sor végére fáradnia" amikor ismét bilaterális kereskedelmi szerződések megkötése válik szükségessé a két ország között.

A felmérésben megkérdezett, EU-ba exportáló amerikai cégvezetők egyharmada szerint kár érheti őket a két évig elhúzódó kilépési folyamat alatt, és a válaszolók valamivel több mint fele fontolgatja, hogy kikerülje az Egyesült Királyságot az Unióval bonyolított kereskedelme során.

A felmérésbe kizárólag olyan amerikai cégeket vontak be, amelyek legalább 10 millió angol font feletti forgalmat bonyolítanak az Egyesült Királyságban.

Miniszteri szinten várhatóan 2017 márciusában kezdi meg a kilépési tárgyalásokat Nagy Britannia és az Európai Unió.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×