eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Bogsch: még felkészültebb szakembereket kellene képezni

A felsőoktatási elitképzés erősítésére is szükség volna a gyógyszeripar fejlesztéséhez - közölte a Richter vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Bogsch Erik szerint a cég pályázatokkal segíti az ilyen centrumok kialakítását.

A magyarországi gyógyszeripar fejlesztéséhez a felsőoktatási elitképzés erősítésére is szükség volna - mondta a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Bogsch Erik kifejtette: nemzetközileg kiugró eredményeket csak megfelelő műszerezettséggel, megfelelő környezettel és megfelelő emberekkel lehet elérni, ám utóbbiak száma jelenleg Magyarországon kevés.

Ehhez a cégvezető szerint elsősorban több pénzre volna szükség a felsőoktatásban. Ha lenne pénz, akkor lenne struktúra, és ha lenne struktúra, akkor lennének emberek is – tette hozzá.

„Koncentráltabban kellene néhány területre fókuszálni, és ez fontos lenne az ország számára is. A Richterben a kutatás-fejlesztés területén olyan körülmények vannak, amelyek egyenértékűek a nyugat-európai vagy amerikai struktúrával. Ezt kellene kialakítani, enélkül nagyon nehéz a tehetséges fiatalokat Magyarországon tartani” - fejtette ki Bogsch Erik.

A Richter pályázatokkal is segíti az egyetemi képzést, és kialakulhatnak olyan centrumok, amelyek nemzetközileg is versenyképesek lehetnek - tette hozzá.

A Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója úgy látta, hogy ezidáig nem érzékelhető a felsőoktatás irányításának az a törekvése, hogy a képzési kínálat igazodjon a munkaerő-piaci körülményekhez. Kevesebb helyen, ám még felkészültebb szakembereket kellene képezni – vélekedett.

A teljes beszélgetést este hattól, Aréna című műsorunkban hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×