eur:
394.92
usd:
367.82
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Figyelem! Budapesti járatokat töröltek a német sztrájk miatt

Elkezdődött a légiutas-kísérők egynapos sztrájkja csütörtökön az Eurowings német légitársaságánál, a munkabeszüntetés miatt több budapesti járatot is töröltek.

A Lufthansa-csoport diszkont leányvállalatának csütörtökre tervezett több mint 500 járatából 380-at töröltek, köztük a Budapest és Hamburg, Stuttgart, illetve Köln között közlekedő járatokat. A 24 órás sztrájk nagyjából 40 ezer utazót érint.

A munkabeszüntetést a légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) hirdette meg a bértárgyalások sikertelensége miatt. Az érdekképviselet egyik vezetője, Nicoley Baublies a ZDF országos köztelevíziónak elmondta, hogy újabb sztrájkot is szervezhetnek, ha a munkaadó hajthatatlan marad. Arról a sajtóhírről, hogy a Lufthansa 7 százalékos béremelést ajánl, azt mondta, hogy hozzájuk nem érkezett erről hivatalos ajánlat.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 17:19
×
×
×
×